Deeper Than Ever... Greece as Possible... ...

" DeepGreece© "


Thursday 30 August 2012

Who is Who in DeepGreece


DeepGreece.gr 

Είναι Δύσκολο να πεις για πράγματα που έχεις ζήσει κι ακόμα πιο δύσκολο να μιλάς για τον εαυτό σου και να απογυμνώνεσαι δημόσια χωρίς να νιώθεις μια κάποια συστολή. Έτσι αποφασίσαμε αυτό το Βιογραφικό να αφορά στην DeepGreece© κι όχι ξεχωριστά στα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα.
Έτσι κι αλλιώς η ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερη οντότητα από οποιοδήποτε μεμονωμένο άτομο. Η ομάδα ξεπερνάει τις δυνάμεις και τα σύνορα των δυνατοτήτων του ενός. Η ομάδα, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και μας δίνει εργαλεία για να χτίσουμε καινούργια όνειρα και αυριανή πραγματικότητα Γιατί σαν ομάδα μοιραζόμαστε εμπειρίες που αλλιώς, δεν φτάνει μια ζωή για να τις ζήσεις.
Ταξιδέψαμε κάποτε μαζί και κάποτε χώρια, τουλάχιστον 55 φορές το γύρο της γης ακολουθώντας λεωφόρους, χωματόδρομους και δύσβατα μονοπάτια. Κάναμε τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές το γύρο του κόσμου, από τους δρόμους του νερού και της θάλασσας κι άλλες τόσες, αν όχι περισσότερες, πετώντας στον αέρα. Έχουμε ταξιδέψει στη ράχη αλόγων αρκετά, για να χρειαστούν καλίγωμα με καινούργια πέταλα έντεκα φορές.
Περάσαμε την Γκόμπι πάνω σε καμήλες και βγάλαμε τα σωθικά μας από την δυσεντερία περισσότερες φορές απ’ όσες θέλει να μετρήσει κανείς. Ταξιδέψαμε με απίθανα μεταφορικά μέσα σε τόπους που τους έχει ξεχάσει ο θεός και μερικοί από μας κουβαλάμε πάνω μας πολλά κουσούρια και σημάδια απ’ αυτές τις εμπειρίες... Κάναμε το δρόμο του Μεταξιού δυο φορές, μπρος πίσω, και μια φορά πήγαμε από την Αλάσκα μέχρι τη Γη του Πυρός με αυτοκίνητα και φορτηγά.
Πήραμε κλήση για διάφορες παραβάσεις από τη τροχαία (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) εξήντα τεσσάρων διαφορετικών κρατών και απειληθήκαμε, για διάφορους λόγους κι από διάφορα καθεστώτα, με φυλάκιση και κατάσχεση των τεχνολογικών υποδομών μας. Μας έκλεψαν δεκαέξι φορές όλα μας τα τρόφιμα και τις προμήθειες και μια φορά μας πήραν νύχτα ένα ολόκληρο TATRA... Ευτυχώς που τους χάλασε λίγα μίλια πιο πέρα και το παράτησαν. Το ξαναβρήκαμε, το επισκευάσαμε και έτσι μερικοί από μας είναι ακόμα ζωντανοί. Δεν ξέρουμε πόσο μας κόστισαν όλα αυτά, μα ποτέ δεν μας ένοιαξε πραγματικά, γιατί τότε θα ήμασταν άλλοι άνθρωποι και θα ζούσαμε μια άλλη ζωή.
Μιας και καταπώς μοιάζει, είμαστε φτιαγμένοι από τέτοια παράξενη πάστα, αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτές τις εμπειρίες μαζί σας. Να σας μιλήσουμε για τους τόπους που πάμε και τις μυρουδιές που μυρίζουμε κι αν μπορούμε, να σας ξεσηκώσουμε για να έρθετε μαζί μας.

Αν πρέπει να ορίσουμε ένα στόχο για αυτή την διαδικτυακή πύλη, τότε θα είναι η ίδια η καρδιά της περιπέτειας που μας συνεπήρε και μας συνεπαίρνει ακόμα. Θα είναι ο πανάρχαιος Νομάδας που ζει μέσα μας και σπρώχνει το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, ίσια μέσα στο άγνωστο. Θα είναι στόχος ο ίδιος αυτός που ήταν πάντα στη ζωή μας. Η μαγική εικόνα μετά την επόμενη ράχη. Το δροσερό νερό μιας άγνωστης βουνίσιας πηγής. Το μονοπάτι που έχει χαθεί ανάμεσα στις φυλλωσιές και το χρόνο. Κι όλα εκείνα τα παράξενα πράγματα που κρύβονται στις σκιές μέσα στα αρχαία δάση.
Και τη Νύχτα, με τα εκατομμύρια αστέρια να φέγγουν τα περάσματα και τις ρεματιές και τις απέραντες θάλασσες του κόσμου.

Αλλά έχουμε κι ένα σκοπό που μας κάνει να αποζητάμε την επικοινωνία μαζί σας… ένα σκοπό που αξίζει να περάσουμε κάμποσες δύσκολες ώρες μπροστά σε οθόνες για να τον πραγματοποιήσουμε Και να ξέρετε πως για κάποιους από μας είναι πολύ δυσκολότερο να καρφωθούν μπροστά σε έναν υπολογιστή από το να ανέβουν στα τέσσερα το Κιλιμάντζαρο. Και τούτος ο στόχος δεν είναι άλλος από το να σας δείξουμε έμπρακτα γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τη φύση του κόσμου μας.
Να σας εξηγήσουμε για πιο λόγο πιστεύουμε ότι αυτή η κληρονομιά ανήκει στις επόμενες γενιές… και να σας πάμε να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια το θαύμα που υπάρχει γύρω από τις ασφυκτικές πόλεις. Να σας πάρουμε μαζί μας είναι ο στόχος, κι αν μας βοηθήσετε... θα τον καταφέρουμε.


 Με τιμή
martin
Martin McDarren

john
Ιωάννης Αδαμόπουλος

vasiliki
Βασιλική Σαμουρίδη

 Στην Σύνθεση της DeepGreece, Συμμετέχουν κι άλλοι άνθρωποι που σε διάφορες περιπτώσεις μας βοηθούν να διεκπεραιώσουμε το όποιο έργο έχουμε αναλάβει. Για διάφορους λόγους, προτιμούν την ανωνυμία κι εμείς δεν έχουμε παρά να σεβαστούμε την θέλησή τους.

Note
Θα έχετε καταλάβει ότι η σύνθεση της βασικής ομάδας άλλαξε ταυτόχρονα με την αλλαγή στέγης της DeepGreece.gr (ήτανdeepgreece.com). Αυτή η μετάβαση έγινε λίγο μετά την εθελοντική έξοδο των παλιότερων μελών από τον πυρήνα της ομάδας.
Ο Martin McDarren, σαν εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της DeepGreece (Και στις τρείς περιόδους της ύπαρξής της) δεν σχετίζεται πλέον με την παλιότερη διαδικτυακή διεύθυνση (της DeepGreece.com) και φυσικά δεν συμμετέχει με κανένα τρόπο σε οτιδήποτε την αφορά.
Note by Martin McDarren
Ό,τι άρθρο και κείμενό μου είναι δημοσιευμένο στην DeepGreece.com, από 10/7/2012 δεν έχει την έγκριση ή τη συναίνεσή μου. Ο μοναδικός διαδικτυακός χώρος που φιλοξενεί νόμιμα και με τη θέλησή μου το πνευματικό μου έργο είναι η www.deepgreece.gr